60.39932427890707,5.318112373352051,14
SKJUL KART
Foredrag / Håkonshallen

Isabella Bruce, Bergens ukjente middelalderdronning

Velkommen til Fortellinger fra Festningen, onsdag 6. mars 2019 kl. 19 i Musikkbygget på Koengen.
Se bildegalleri

Isabella Bruce, Bergens ukjente middelalderdronning ved Isabel Shepherd: Masterstudent - norsk middelalderhistorie ved UIB.

I september 1292 ankom den unge skotske Isabella Bruce middelalderens Bergen. Hun skulle inngå ekteskap med kong Eirik Magnusson og bli Norges nye dronning. Dette ble starten på et 60 år langt liv som dronning og innflytelsesrik enkedronning. Isabella vendte aldri tilbake til sitt hjemland, og ble den siste dronningen med sete i Bergen»

Hjertelig velkommen!

Alle foredrag er gratis. Musikere fra Sjøforsvarets musikkorps innleder foredragene.

Fortellinger fra Festningen er et samarbeid mellom Bergenhus Kommandantskap, Bymuseet i Bergen og Sjøforsvarets musikkorps.

Se bildegalleri