60.39932427890707,5.318112373352051,14
SKJUL KART
Konsert / Håkonshallen

"Escape" med Jenna Reid med orkester

Opplev Jenna Reid med orkester fremføre "Escape" i Håkonshallen lørdag 28. september kl 1900.
Se bildegalleri

Bergenhus kommandantskap, Sjøforsvarets Musikkorps og Bymuseet i Bergen har denne høsten gleden av å utvide foredragsserien "Fortellinger fra Festningen" med en unik konsert i Håkonshallen lørdag 28. september kl. 19.00. En en gruppe skotske musikere er invitert til å fremføres smakebiter fra sitt lands folkemusikk, samt stykket "Escape", som i tekst og toner forteller historien om Shetlandsbussene og om Jan Baalsruds lange og dramatiske ferd gjennom et okkupert Norge.

Shetlandsbussene gjennomførte under siste krig hemmelige operasjoner over Nordsjøen, mellom Shetland og det okkuperte Norge. Gjennom «Escape» fortelles i tekst og musikk historien om Jan Baalsruds tur med MK Bratholm fra Shetland til Rebbnesøya våren 1943. Etter et mislykket landingsforsøk gjennomfører han, som eneste overlevende en lang og utrolig flukt gjennom ugjestmilde, nesten ufremkommelige deler av Norge, før han til slutt kommer seg i sikkerhet i Sverige.

Jenna Reid er født og oppvokst i Quarff på Shetland. Siden utgivelsen av debut-albumet i 2005, hvor hun ved «Scots Trad Music Awards» ble hedret som «Best Up and Coming Artist», har Jenna utviklet seg til en av Skottlands fremste unge talenter innen tradisjonsmusikken. Med ytterligere tre soloalbum, deler hun sin tid mellom å undervise i fiolinspill, komponere og turnere sammen med flere forskjellige grupper. Hun har lenge vært ansett som en av Skottlands beste fiolinspillere.

Nå får du muligheten til å oppleve henne med bl.a sin søster, Bethany, i fantastiske Håkonshallen.

De fremfører en to-delt konsert:
• Første del er tradisjonell folkemusikk Shetland
• Andre del er stykket «Escape», som på en gripende måte forteller historien til om Jan Baalsrud (filmatisert i «Ni liv» og «Den 12.mann»)

Forestillingen er en del av samarbeidsprosjeket "Fortellinger fra Festningen" mellom Bymuseet i Bergen, Sjøforsvarets musikkorps og Bergenhus kommandantskap.

Billett kr. 120,-

Billetter kjøpes på: https://jenna.hoopla.no/sales/escape2019