60.39932427890707,5.318112373352051,14
SKJUL KART
Konsert / Foredrag / Håkonshallen

Angrepet på Bergen 9. april 1940

Velkommen til Fortellinger fra Festningen, onsdag 7. oktober 2020 kl. 19 i Håkonshallen
Se bildegalleri

Angrepet på Bergen 9. april 1940 ved Sven-Erik Grieg Smith

Klokken 0100 natt til 9.april 1940 kom det første varselet om at noe var i gjære ytterst i Korsfjorden. Det tyske angrepet på Bergen var i full gang. Minutt for minutt kan vi følge utviklingen i angrepet og Grieg Smith kan gi oss et detaljert innblikk i dramatikken som oppsto da bergenserne grep til våpen for å forsvare byen. "Vi har ingen fiendtlige hensikter", meldte tyskerne som forsøkte å overbevise om at de kom for å beskytte landet - ikke desto mindre ble de fra første øyeblikk likevel betraktet som angripere, og erobringen av byen skjedde raskt. I løpet av noen timer var det hele over.

Hvordan var dette mulig?

Foredraget holdes av Sven-Erik Grieg Smith. Han er historiker, førsteamanuensis emeritus og har også bakgrunn fra Forsvaret.

Hjertelig velkommen!

Alle foredrag er gratis. Musikere fra Sjøforsvarets musikkorps innleder foredragene.

Fortellinger fra Festningen er et samarbeid mellom Bergenhus Kommandantskap, Bymuseet i Bergen og Sjøforsvarets musikkorps.

Vi tar smittevernregler og tiltak på alvor. For å gi publikum en trygg og god opplevelse har vi begrenset antall personer i museet, hold minimum 1 meter avstand. Desinfeksjonsmiddel tilbys. Nærmere informasjon får du på museet ved ankomst.

Se bildegalleri