60.27174582198181,5.326003432273865,11
SKJUL KART
Aktiviteter / For barn / Hordamuseet

Gøy på landet

Familiearrangement søndag 21. august kl 11-16 på Hordamuseet
Se bildegalleri

Livet på landet i gamle dager.

Ta Gaia Veteranbusser sin Osbil fra 1950 fra lagunen til Museet Stend Stasjon.

Fra Lagunen hver hele time fra kl 11 til kl 14, med retur fra Stend stasjon kl 11:30/12:30/13:30. Siste retur kl 15:00. Voksne 20,- og barn 10,- pr tur. Kontant betaling.

På Museet Stend stasjon er det veteranbiltreff og åpent museum fra kl 11-15 og publikum vil få anledning til å reise med veteranbil til Hordamuseet.

 

Vel fremme på Hordamuseet møter en gardskoner som baker flatbrød, vasker klær, gjør ulike håndarbeid, raker og sager ved. Her kan du bli med på en del av arbeidet.

Besøk den gamle skolestua og skriv på tavle med grifler eller penn og blekk og lek på skoleplassen.

Hesteriding ved Frotveit Gård på snille og rolige hester, 30,- pr tur.

Ved båtlaget Fanafjorden Tradisjonssegling får en anledning til å ro i færing, seksæring og seile med råseil og spriseil. Bygg din egen trebåt og prøv den i båtdammen vår.

Hordaland Husflidslag viser hvordan en lager hoppetau på reperbane og snorer med slyngestokk.

 

Broderinemnda i Nordhordaland Husflidslag besøker Hordamuseet under Gøy på landet. Nemnda arbeider med å samle inn, registrere og arkivere gamle broderi og broderimønster. Etter hvert vil de lage broderipakker slik at noe av materialet blir tilgjengelige for alle. Under arrangementet viser nemnda hvordan de arbeider med registreringen. De vil ha med seg lyskasse og vise påtegning av gamle mønster på stoff til brodering. Nemnda har med seg et utvalg broderte brikker til utstilling.

 

I Viva Basket utstillingen blir det mulig å se kursdeltakere i arbeid med å lage minikiper under veiledning av kipemaker Samson Øvstebø.

 

Vi kan friste med hjemmelaget fiskesuppe og nystekte fiskekaker i kafeen i landhandelen. Foreningen Sprattus Sprattus har og frityrstekt brisling til salgs i grindbygget i klyngetunet så her er det mye godt for ganen !

Stemningsfull musikk ved Fanaduren kl 12-14.

 

Arrangementet er en del av www.kystsogevekene.no  

 

Se bildegalleri