60.27174582198181,5.326003432273865,11
SKJUL KART
Aktiviteter / Konsert / Foredrag / Hordamuseet

Program under Kulturdagane i Fana og Ytrebygda og Ullveka

Velkomen til fåredrag, konsert, strikking og bunadstreff, til tradisjonelt handverk, berekraft og historie på Hordamuseet.
Se bildegalleri

Program under Kulturdagane i Fana og Ytrebygda, og Ullveka 19.10-27.10.2019

• Sundag 20. oktober

-Fåredrag «Arven etter vikingane» kl 13:00 ved Kulturformidlar og tekstilkunstnar Karin Flatøy Svarstad

Foredraget tek for seg temaet sau og ull rundt Nordatlanteren.Det blir eit utval garn og tekstilprodukt frå Galleri Frøya for sal etter foredraget.

Open kafé og utstillingar frå kl 12-16.Pris vaksne 100,- /BT Fordel halv pris for inntil to vaksne. Inkluderer utstillingane på museet.

Hordamuseet /Bymuseet i Bergen i samarbeid med Sommerakademiet

-Omvising og konsert i Båthallen kl 19-21

Kl 19 omvising ved Ole Mikal Olsen Ramsøy

Kl 20 «Konsert med folkemusikar Silje Solberg»

Silje Solberg er hardingfelespelar og kvedar frå Osterøy, utdanna på Ole Bull Akademiet.På denne konserten vil de få høyre slåttar frå Osterøy, Fana og Bergensområdet.

Pris vaksne 250,- / BT Fordel 200,- Billettar på www.tikkio.com

• Laurdag 26.oktober

-Fåredrag «Jeg fant, jeg fant - gjenvinning og gjenfortelling» kl 13:00 ved Annemor Sundbø

Vi elsker norske strikkekofter, med lus, ruter og åttebladroser. Men er de flotte koftemønstrene så helnorske som vi liker å tro? Annemor Sundbø gått grundig til verks for å finne ut hvor de kjente og kjære koftene våre stammer fra.

Med utgangspunkt i sin egen enorme samling av gamle strikkekofter, har Annemor nøstet seg bakover i strikkehistorien, og helt tilbake til de aller eldste fortellingene. Foredraget, “Jeg fant, jeg fant” er ei blanding av kulturhistorie, minner, myter og hypoteser som bygger på 25 års erfaring med resirkulering av ull av strikkefiller på sjoddifabrikken, Torridal Tweed og Ulldynefabrikk som hun overtok i 1983. Ut fra fillerester og ledetråder fra moderne kunnskapsnettverk nøster Annemor fram ulike roller strikkekunsten og mønstertradisjonene har spilt gjennom tidene, påvirket av folketro, religion, politikk, samfunnsøkonomi og mote. Foredraget gir et perspektiv på verdien av fortidas strikkekunst og den arven som er ført fram til koftetradisjon som er blitt vår tids norske nasjonalskatt.

Annemor Sundbø (f. 1949), fra Kristiansand og som har drevet sin faglige virksomhet på Ose i Setesdal siden 1994, er tekstildesigner og faglærer i vev og tegning, utdannet ved Kunsthåndverkskolen i Bergen og Statens lærerskole i forming, Oslo.

I samband med foredraget er kafeen open frå kl 12-15.Pris:Vaksne 100,-

Hordamuseet /Bymuseet i Bergen i samarbeid med Hordaland Husflidslag

• Sundag 27.oktober

-Bunadsgruppa i Fana kjem til Hordamuseet og demonstrerar påkledning av Fanabunad.

Kvart år når det nærmar seg konfirmasjonar og 17. mai høyrer vi at bunadsbrukarar i alle aldrar finn fram bunaden for å gjera han klar til bruk.Dei same spørsmåla kvart år: Korleis skal eg få bunaden til å sitja fint?Korleis unngår eg at beltet sig ned?Korleis skal mannfolka knyta sokkebanda utan at det blir ein stor, klumpete knute?Korleis knyter eg silkesjalet?

Bunadgruppa vil gje deg tips og råd i alle desse spørsmåla.Har du andre spørsmål knytt til draktskikken i Fana svarar vi på dei òg om du besøker Hordamuseet denne sundagen!

Strikkekafe ved Historieverkstaden.Ta gjerne med eiget strikketøy.Spikking i spikkeutstillinga

Open kafé og utstillingar frå kl 12-16.Pris vaksne 100,- /BT Fordel halv pris for inntil to vaksne /Born 50,- for deltaking på aktivitet. Inkluderer utstillingane på museet.

Hordamuseet /Bymuseet i Bergen i samarbeid med Bunadsgruppa i Fana og Historieverkstaden

Sjå www.ullveka.no for program under Ullveka

Sjå www.bergen.kommune.no for program under Kulturdagane i Fana og Ytrebygda

Se bildegalleri