60.27174582198181,5.326003432273865,11
SKJUL KART
Aktiviteter / For barn / Utstilling / Hordamuseet

Best før? Mattradisjonar og -vanar på Vestlandet. NB Utstillingen utsettes inntil videre!

Ny dato kommer vi tilbake til!
Se bildegalleri

Medan framande rettar som pasta, pizza og taco har skylt over oss moderne vestlendingar, har vi nytta tradisjonsmaten som ankerfeste. Korleis var eigentleg kosthaldet i eldre tid? Var måltida til forfedrane våre nærande og mettande, tiltalande og velsmakande? Er mattradisjonane våre så gamle, urokka og særeigne som vi trur? Dette og mykje meir får en svar på i den nye utstillinga på Hordamuseet. Det er mykje historie i mat og drikke. Samspelet mellom by og land, og mellom Verda og Vestlandet, har vore avgjerande, ikkje berre for kva ein åt, men også for at ein i det heile skulle få mat nok på bordet.

Det vert underhaldning og smaksprøvar på tradisjonsmat, føredrag og sjølvsagt servert kraftig husmannskost i kafeen.

Se bildegalleri