60.39167680000001,5.333009100000027,14
SKJUL KART
Foredrag / Lepramuseet

Forestillingen «Annemis»

Velkommen til høstens første mandagsforedrag, mandag 2. september 2019 kl. 12 i St. Jørgen Kirke.
Se bildegalleri

Bymuseet i Bergen er opptatt av å formidle historie ved å løfte frem nye og hittil ukjente lokale stemmer fra byen vår.

Teaterforestillingen om Annemis Helland- Hansen, har vi i samarbeid med Bergen Kommunes Kulturelle Spaserstokk tatt med oss til 15 forskjellige institusjoner for eldre. Anna Maria Krag (1881-1963), som var hennes fødenavn, mottok bl.a. Kongens fortjenestemedalje i gull i 1947 for sitt engasjement og sin innsats med å bedre familienes kår på Gyldenpris før og etter andre verdenskrig.

Hun var også initiativtaker i arbeidet med å få barn sendt på landopphold under krigen, for distribusjonen av «Danskepakkene» med mat og klær til de som trengte og for det som etter hvert ble en av byens første daghjem; Gyldenpris barnehage.

Hennes tro var en viktig drivkraft for arbeidet og St.Markus kirke spilte en viktig rolle i arbeidet med fattigdomsforkjempelse og for å bedre livsvilkårene for bydelen. Vi tror det finnes mange, særlig kvinner, som har vært slike «samfunnsstøtter», men som har fått ufortjent lite plass i våre historiebøker.

Vi er glade når vi kan bidra til å løfte slike stemmer fram i lyset til glede og inspirasjon for byens befolkning!

I tillegg til Bymuseets egne skuespillere; Berit Eggen Solstad og Lars Voss Sørhus (skuespill/ manus/regi) har vi med Kristian Wedberg på piano.

Foredragene er svært godt besøkt, og fra tid til annen er det fullt. Det kan derfor lønne seg å være tidlig ute om det er et tema som du er spesielt interessert i. 

Last ned høstens program her.

Se bildegalleri