60.3990196,5.3181981999999834,14
SKJUL KART
Aktiviteter / For barn / Rosenkrantztårnet

Kongen i tårnet!

Eventyromvisning i Rosenkrantztårnet
Se bildegalleri

Kjøp billetter til Kongen i tårnet her

Bli med oss på en vandring i renessansemenneskenes fotspor og hør om hvordan overtro påvirket hverdagen til menneskene som levde da og hvordan en beskyldning om trolldomsbruk kunne få fatale konsekvenser. Hvorfor var renessansemenneskene så redd for trolldom, hva innebar egentlig de famøse hekseprøvene, og hva skjedde med dem som ble funnet skyldig?

I tillegg til å få svar på disse spørsmålene, vil du få muligheten til å lære mer om noen av de mektige kvinnene som hadde tilknytning til Bergen i denne perioden. Hvordan husker vi kvinnene som, i en tid preget av strenge sosiale regler, turte å skille seg ut og ta plass? Det var ikke bare enkelt å bryte med de sosiale normene i en periode hvor angiveri og overtro regjerte. La oss se til tilfellene Anne Pedersdatter, Dyveke og Mor Sigbrit for å belyse dette spørsmålet. Hør disse historiene, og mer til, omgitt av det historiske suset i Rosenkrantztårnet på Bergenhus Festning.

Varighet 30 til 45 minutter.

Voksne kr. 120, Barn og studenter kr. 60. BT Fordel 25 % rabatt for inntil 2 voksen. Gratis med Bymuseets årskort. Ledsagerbevis. Billetten gir inngang til Rosenkrantztårnet i hele åpningstiden. 

 

 

 

 

 

 

 

Se bildegalleri