60.3990196,5.3181981999999834,14
SKJUL KART
Aktiviteter / Rosenkrantztårnet

Magiske tider - renessansens overtro, hekseri og mektige kvinner

Bli med på en reise tilbake i tid til renessansen, en tid hvor overtro preget hverdagen.
Se bildegalleri

Bli med oss på en vandring i renessansemenneskenes fotspor og hør om hvordan overtro påvirket hverdagen til menneskene som levde da og hvordan en beskyldning om trolldomsbruk kunne få fatale konsekvenser. Hvorfor var renessansemenneskene så redd for trolldom, hva innebar egentlig de famøse hekseprøvene, og hva skjedde med dem som ble funnet skyldig?

I tillegg til å få svar på disse spørsmålene, vil du få muligheten til å lære mer om noen av de mektige kvinnene som hadde tilknytning til Bergen i denne perioden. Hvordan husker vi kvinnene som, i en tid preget av strenge sosiale regler, turte å skille seg ut og ta plass? Det var ikke bare enkelt å bryte med de sosiale normene i en periode hvor angiveri og overtro regjerte. La oss se til tilfellene Anne Pedersdatter, Dyveke og Mor Sigbrit for å belyse dette spørsmålet. Hør disse historiene, og mer til, omgitt av det historiske suset i Rosenkrantztårnet på Bergenhus Festning.

Varighet 45 til 60 minutter.

Voksne kr. 160. Studenter og barn kr. 80. BT fordel 25%rabatt for inntil 2 personer. Gratis med Bymuseets årskort. Ledsagerbevis.

 

Kjøp billetter til omvisningene magiske tider her

Se bildegalleri